Halloj!:)

Nu är jag tillbaka! Skulle bloggat för länge sedan men har inte haft tid sen vi kom hem. Jag har haft det totalt underbart på rhodos, går inte beskriva! Bilder kommer om några dagar, likaså min höstguide.

Eftersom vädret är fint nu så vill man ju passa på att sola, så dagen imorrn kommer spenderas i varamon!
Det blir nog inte bloggande förrän lördag-söndag men det ska bli bättring snart jag lovar, vädret gör ju att datorn inte är lika lockande som annars!

Ha det! puss

Rhodos, here I come!!!:)

Ja, nu kan jag säga att det är fullt upp här hemma! Det packas och packas och packas... Och jag kan inte bestämma vad jag ska ta med mig, vill ta med så himlans mycket! Jaja det ordnar sig nog tillslut. Dagen har spenderats till några sista ärenden på stan, en sväng till mormor och morfar, power-walk och packande. Dagen kommer även att avslutas som jag avslutade föregående mening, med packande. Men jag tycker det är superkul!!! Att lägga fram allt man ska ha med sig och tänka på värmen och allt det mysiga utomlands!

Imorgon blir det till att gå upp rätt skapligt och sedan bär det av mot Göteborg. Planet går inte förrän på eftermiddagen/kvällen men det är bättre att vara ute i tid! Vi ska ju även stanna någonstans och äta baguetter som vi ska göra iordning med skagenröra, mums!

Höstguiden har jag tyvärr inte hunnit uppdatera idag men de två sista delarna kommer efter Rhodos samt massvis med bilder därifrån! ÅH vad jag längtar till värmen!!!!!

Nej nu måste jag dra mig, ska bli lite middag och packande.
Ha en underbar vecka så hörs vi troligtvis nästa måndag, om jag orkar... Planet kommer inte landa i Sverige förrän halv 3 tror jag... Men vad gör det, JAG SKA JU TILL RHODOS!!!!!



PUSS:)

Hösten 08/09 del 3

Hej hej!
Har varit riktigt dålig med bloggen på sistone! Lovar förbättring efter Rhodos-tripen då även ny design kommer som gulligaste Malin fixar åt mig, TACK! Hade ju lovat nästa del av min höstguide för ett par dagar sedan men bättre sent än aldrig, här kommer den;
ACID REVISITED ---
Det som utmärker detta tema är att för mycket är aldrig nog. Det ska vara färgstarkt, personligt och uppkäftigt. Man använder sig av plast och syntetmaterial, blanka ytor och en skön röreslevidd. Plaggen är mjuka i trikå modell oversize, prassliga nylonjackor, stickat och denim. naiva grafiska motiv och även färgglada ränder välkomnas. Färgerna ska vara i kobolt, fuchsia, rött, gult och neonfärger som blandas med varandra.

När det gäller accesoarerna ska det vara stora, plastiga smycken, kraftiga kedjor och gigantiska glasögon.
I skoväg klumpiga sneakers där starka färger dominerar och galna detaljer som nitar.
Mönster och dekorationer är viktiga. Grafiska mönster, prickigt och zig-zagränder på scarves, väskor och skor.

Detta var alltså Acid Revisited, tycker om detta tema. På något sätt tilltalar det mig, så jag kan tänka mig att det nog kan hamna en del av dessa saker i min garderob inför hösten

Idag blir det en sväng till stan för att sedan träffa Anna en sväng! Men nu måste jag kila!
See ya!

6 dagar......

Att det idag bara är 6 dagar kvar till Rhodos gör mig underbart glad! Det ska bli så otroligt skönt att komma till värmen. Såg att det blir upp mot 35 grader, AMAZING!!
Igår var hela släkten här för att fira Filip, var trevligt att träffa kusinerna lite och vi bestämde även att gå på Mamma Mia på onsdag, kul ska det bli! Idag har det varit väldigt lugnt, jag tycker om lugna dagar på sommaren, att bara vara...

Imorgon tänkte jag uppdatera min lilla höstguide som nu alltså kommer till del 3 men tills dess;
Ciao bella!


Hösten 08/09 del 2

Hej svej!
Nyss hemkommen från stan, hoppades på att hitta några jeans men det förgäves... Får bli att vänta till det tills efter Rhodos, kanske har de fått in  några fina då! Var ju som jag skrev på Lager 157 igår men jag hittade inga jeans som jag hade hoppats... De jag gillade satt väldigt konstigt eller fanns inte i min storlek, typiskt! Några saker följde ändå med hem.... Vi stannade på vägen hem till på A6 där jag kunde hitta ett par jeans på HM, så något blev det ju men inte riktigt som jag hade tänkt mig innan.
Nu kommer nästa del i min höstguide och denna gång om temat;
APOCALYSE:
I detta tema är det kort, klockade klänningar, långa kappor och lackklädda ben som är utmärkande. Man kan även se stora kragar, mycket nitar, quiltade partier och kraftiga blixtlås. I denna hårda look är även sofistikerad elegens en ingridiens. Den snedknäppta bikerjackan blir enligt Apocalypse basplagg i garderoben.
När det gäller färger ser vi skimrande svart, grått och blått.
Som assocearer används kedjor med grova, kantiga länkar, ringar med stora stenar och nitarmband. Skorna ska vara förfinade mc-boots, grova snörkängor och sandaletter med höga konklackar. Väskorna ska antingen vara små och hårda eller stora och mjukt pösiga.

          

Nu är det dags att hjälpa mamma inför att vi ska fira Filip imorgon, så nu vankas det tårtbakande... Ha en superbra lördag!! Puss:)

Hösten 08/09 Del 1

 Planeringen inför höstens mode är ju såklart i full gång redan igång för fullt och eftersom jag älskar att skriva om sådant hade jag tänkt att göra en liten guide inför detta:) Guiden kommer bestå av fem olika delar... Det är nämligen så att man på ett litet vis kan dela upp höstens mode i fyra olika teman. I sista delen har jag tänkt göra en sammanfattning där du får de viktigaste trenderna inför hösten. Det första temat i min lilla guide är;
UTIOPIA ---
I detta tema kan man man se en mer sofistikerad och bohemisk look där man använder sig av mycket mix av mini-midi-maxi. Miljötänkandet är väldigt viktigt, att satsa på bra basplagg som håller länge är utmärkande. Som exempel kan man se nätta kappor med knytskärp, ponchos och höghalsade blusar. När det gäller materialet används mycket mjuka material som mocka, päls och stickat. Stickat är här ett stort nyckelord så vi behöver med andra ord inte frysa om vi väljer detta tema... Färgskalan har multietniska influenser som även kombineras med en naturell färgskala.

         

Som accessoarer ska man ta hjälp av meterlånga halsdukar, armbågshöga vantar och långa halsband för att få sin outfit fullbordad. Skorna ska vara träskoinspirerande stövlar, knähöga mockasiner och sandaletter med långa strumpor. Väskorna ska ha långa axelband och vara i enkla modeller.

Dessa saker är alltså utmärkande för det första temat; Utiopia. Nästa del handlar om temat Apocalypse.  Denna del kan du läsa om på lördag.

För den kvarvarande tiden av denna dag har jag tänkt att sola lite och även städa en hel del. Imorgon blir det som sagt Lager 157 och jag längtar vill jag säga. Håll tummarna för att jag hittar lite!:)
Ha det så bra!
Puss

Minigolf

Precis hemkommen från en mingolfrunda med tjejorna:) Superkul!

Malin och Emelie            

Nu blir det snart en sväng till stan... Imorrn tänkte jag blogga lite om höstens trender, älskar att skriva om sådant...:) Lite småtips är att det handlar mycket om fyra olika teman, spetsklänningar, skräddat m.m. Mer om detta imorrn eller senare ikväll. See you!

Onsdag:)

Hej hej! Är på underbart bra humör idag, kunde ju när man gick upp skåda solen för första gången på länge! Jag blir alltid lika glad av det. Kände ändå inte att jag vågade på mig en sommaroutfit utan det fick bli ljusa jeans och en t-shirt, alltid ett säkert kort. Har precis varit på stan en sväng och fixat lite ärenden och nu blir det snart att dra iväg ner till varamon för lite minigolf med Emelie och Malin. Ska bli superkul att träffa tjejerna! 
Sedan i eftermiddag blir det stan igen med mamma, vi ska dofta på lite olika parfymer inför vår Rhodos-trip, åh vad jag längtar!!! Bara 11 dagar kvar idag...jag räknar ner...

På fredag blir det en sväng till lager 157 i Gällstad, jag hoppas verkligen på att hitta några snygga jeans och kanske någon tröja och t-shirt eller så... Vi får väl se, jag ska nog inte hoppas på alltför mycket så att jag slipper bli besviken..
Jaha ska ta och göra mig redo för lite minigolf, håll tummarna för mig;)
Puss:)

Regn, regn, och åter regn...

Regn och rusk är vad som fyller dagen idag, tråkigt det med Filips födelsedag och allt men jag tror han har en rolig dag ändå. Själv försöker jag att ta det ganska lugnt, blir ganska långtråkigt när det bara regnar men man får göra det bästa av situationen. Hittade några superfina saker som skulle passa perfekt att bära en varm sommarkväll, hoppas den kvällen snart är här...

Petite Ribbon and Lace Dress                                
Klänning från Miss Selfridge          
Skor Steve Madden                                                        
Klänning Forever 21

Svarta klänningen tillsammans med sandalerna skulle vara superfint. Den rosa skulle nog ändå vara finast med några klackar..

Om ett par timmar är det dags för lite fika med mormor och morfar sedan blir det att sjunga nationalsången på speedwayen som för övrigt sänds på TV ikväll.
Det gäller nog att ta på sig ordentligt och hoppas de slipper regn. Annars har jag idag slängt på mig ett par svarta chinos, Rules by Mary, ett svart linne med knäppning, HM, en cremevit- färgad kofta, 365 Sunshine och ett rött skärp i midjan, Only. Har tyvärr ingen bild... det tar vi på någon annan dags outfit...
Nu blir det till att lyssna på lite musik och bara vara ett tag... Förresten är det bara 12 dagar till jag och familjen åker till Rhodos, UNDERBART!
Puss:)


Stockholms modevecka...

Här sitter jag och läser lite olika repotage från Stockholms modevecka. Riktigt kul att se alla modevisningar, vore kul att sitta där på front row och se allt live. Vem vet kanske i framtiden... Verkar i alla fall som att byxdressen kommer bli riktigt het nästa vår/sommar. Den kom ju redan förra sommaren men blev ju inte någon riktig hit då, har istället blivit mer populär denna sommaren. Nästa sommar är den alltså hetare än någonsin. Har en svart byxdress från HM hängandes inne i garderoben, blir nog till att ta på den någon dag, resultat kanske kommer senare vem vet...:)

 Tigers byxdress från vårkollektionen 07

Andra trender man kan se i de svenska kollektionerna är hur eko-trenden håller i sig. Det är bra att satsa på basplagg som håller längre än en säsong. Det märks hur många designers satsar på detta. Annars kan man se accentfärger som röd, lila turkost m.m. Det visades mycket pastellfärger och svart är ju som vanligt en viktig del i modet. Spetsen från höstens kollektioner håller sig kvar fast i mer apstelliga färger. Modellerna ska vara antingen voluminösa och luftiga eller väldigt kroppsnära. Mycket av de trender som är denna vår/sommar kommer även stanna nästa vår/sommar. Blommorna kommer stanna fast mer till associarerna och chinosen, jeansshorts och kavajerna ska man spara tills dess. Kan ju vara något man kan hitta på rean... Man kan säga att det 80-tals mode vi haft ett svep av nu stannar även till denna säsong.

 Från Acnes vår/sommar-kollektion 09

Nu hade jag tänkt att kolla in lite av höstens mode, dags att börja titta lite på det tänkte jag, nu med alla reor och så. Funderade på att blogga om det lite senare...
Idag blir det för övrigt en ganska lugn dag, ska fira lillebrorsan lite men det är nog bara mormor och morfar som kommer. Vi ska fira honom som mest i helgen då hela tjocka släkten kommer. Nej nu ska jag dra mig, kanske skriver mer sen! Puss:)

Grattis Filip!

Imorrn är det en speciell dag, min lillebror blir hela 14 år gammal! Längre än mig har han också blivit, jobbigt det där med läng, känner mig så kort! Skulle vara perfekt med 1,65 istället för 1,59. Jaja så är det! Nej nu ska jag slå in Fjompens present och vad det blev berättar jag imorrn, annars kan ju han läsa det...hihi:)
Grattis Lillen!!!


Nu kör vi...!

Hej hej!
Nu sitter även jag här, lilla Sandra och bloggar... Känns lite konstigt, jag är ju inte riktigt en datatjej men verkar väldigt kul så varför inte testa?? Hade besök från Philadelphia igår, kul! De skulle komma med en ny kamera och två kjolar till mig så jag väntade med spänning vill jag lova... Kameran är jag verkligen supernöjd med, fungerar precis som jag vill och är inte alltför avancerad..:) Däremot blev inte kjolarna lika bra, hade beställt från forever21 där de har väldigt snygga kläder men måste säga att storlekarna var väldigt konstiga. Även om det var samma storlek så skiljde det ca två decimeter i midjan om man lägger ut kjolarna, konstigt. Så den ena blev alldeles för liten och den andra för stor... tråkigt, jag som hade planerat hur jag skulle ha dessa outfitar, jaja så är det ibland. Livet går vidare för det!

Tänkte visa lite bilder från juni men de kommer lite senare, nu måste jag dra mig. Hörs snart igen!
Puss

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0