Stockholms modevecka...

Här sitter jag och läser lite olika repotage från Stockholms modevecka. Riktigt kul att se alla modevisningar, vore kul att sitta där på front row och se allt live. Vem vet kanske i framtiden... Verkar i alla fall som att byxdressen kommer bli riktigt het nästa vår/sommar. Den kom ju redan förra sommaren men blev ju inte någon riktig hit då, har istället blivit mer populär denna sommaren. Nästa sommar är den alltså hetare än någonsin. Har en svart byxdress från HM hängandes inne i garderoben, blir nog till att ta på den någon dag, resultat kanske kommer senare vem vet...:)

 Tigers byxdress från vårkollektionen 07

Andra trender man kan se i de svenska kollektionerna är hur eko-trenden håller i sig. Det är bra att satsa på basplagg som håller längre än en säsong. Det märks hur många designers satsar på detta. Annars kan man se accentfärger som röd, lila turkost m.m. Det visades mycket pastellfärger och svart är ju som vanligt en viktig del i modet. Spetsen från höstens kollektioner håller sig kvar fast i mer apstelliga färger. Modellerna ska vara antingen voluminösa och luftiga eller väldigt kroppsnära. Mycket av de trender som är denna vår/sommar kommer även stanna nästa vår/sommar. Blommorna kommer stanna fast mer till associarerna och chinosen, jeansshorts och kavajerna ska man spara tills dess. Kan ju vara något man kan hitta på rean... Man kan säga att det 80-tals mode vi haft ett svep av nu stannar även till denna säsong.

 Från Acnes vår/sommar-kollektion 09

Nu hade jag tänkt att kolla in lite av höstens mode, dags att börja titta lite på det tänkte jag, nu med alla reor och så. Funderade på att blogga om det lite senare...
Idag blir det för övrigt en ganska lugn dag, ska fira lillebrorsan lite men det är nog bara mormor och morfar som kommer. Vi ska fira honom som mest i helgen då hela tjocka släkten kommer. Nej nu ska jag dra mig, kanske skriver mer sen! Puss:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0